Göteborgs bästa spanska restauranger

Är du sugen på att äta spansk mat till middag eller vill du kanske fira födelsedagen tillsammans med vännerna på en restaurang med annorlunda och unika smaker? Göteborg är en stor stad och här finns det mängder med olika spanska restauranger att välja mellan. Spansk mat har länge varit väldigt uppskattat hos den svenska befolkningen. Tapas är en storfavorit, men så även de olika desserter som det spanska köket har att erbjuda. Fisk och skaldjur står nästan alltid på menyn, likt väl som potatisklyftor och aioli.

Vart ska man då ta vägen om man bor eller besöker Göteborg och vill äta spansk mat? Här nedan har vi listat några av stadens absolut bästa restauranger att boka bort på om du vill äta traditionell, spansk mat med mycket smak.

Spanska restauranger att besöka

Bocado – Befinner du dig i närheten av Televerkets tidigare lokaler så kan du ta dig en sväng förbi restaurang Bocado. Atmosfären är mycket mysig och lokalen pryds av ett vackert stengolv, välvda fönster och mycket högt i tak. Som gäst kan du se rakt in i det öppna köket där dina tapasfavoriter tillagas på klassiskt vis. Är det restaurangens specialitet som du är ute efter så är pintxos som gäller. Pintxos är tapas på baskiskt vis och du äter så mycket som du själv känner för.

El Toro Bravo – På Drottninggatan 29 i Göteborg hittar du El Toro Bravo. Här kliver du in i en restaurang som kommer få dig att tro att du faktiskt befinner dig i Spanien på riktigt. Inredningen är enkel, men ändå väldigt personlig. Detta är ett bra koncept för att säkerställa att gäster trivs riktigt bra. Glöm prålig klädsel och kliv in precis som du är. För att skapa ett riktigt Spanien-likt koncept har man delat upp lokalen i olika bodegor. Under sommaren är innergården öppen – en plats du inte vill missa.

Mañana – På restaurang Mañana kan du räkna med god stämning. De levande ljusen på borden sätter tonen och hela inredningen andas Spanien på alla sätt och vis. På menyn kan du hitta goda viner i alla dess färger och maten består av kryddiga kycklingvingar så väl som krispiga potatisar. Den här platsen fungerar precis lika bra för familjen med barn som för för kärleksparet eller häng med kollegorna efter en lång arbetsvecka. Priserna är relativt låga och majoriteten av alla tapas kan du få för bara 50 kronor styck.

Utöver dessa tre fantastiska tapasställen finns det naturligtvis många fler. Du kanske vill besöka Colmado och njuta av deras underbara pizza eller varför inte restaurang Muchacho och njuta av både event och god mat under ett och samma tak. Observera att vissa spanska restauranger är mycket populära och därmed även fullsatta. Vill du vara säker på att få ett bord så boka i tid!